Turistguide til Nordkapp

Nordkapp er Europas nordligste punkt, og ligger på 71 grader nord. Den aller største opplevelsen man kan ha på Nordkapp er viten om at man er på Europas ytterste spiss. Herfra og ut er det ikke mye annet enn Nordpolen som venter, og dette er hva alle turister finner så fascinerende med dette stedet.

Den aller første turisten som kom til Nordkapp var en italiensk prest. Dette var på midten av 1600-tallet, og han kom til fots, på hest, med båt, ski og slede. Når han nådde toppen av Nordkapp så hadde han vært på tur i over to år. I dag så er det langt lettere å ta seg hit, og det kommer busslass med turister fra hele verden, for å stå på verdens ende. Det er nå ca. 200,000 turister årlig som finner veien hit, enten ved hjelp av bil, buss og fly, eller med Hurtigruten som stopper i nærliggende Hammerfest by.

Når man er på Nordkapp så er det noen ting som man bør få med seg, og her er våre beste tips:

ATV vintersafari

Med firehjulinger som kjøretøy så kan man se hele Nordkapp-området fra toppen av et fjell. Turen byr på flott utsikt og fantastiske naturopplevelser. Det blir gjort mange stopp på turen, slik at man har tid til å fange omgivelsene på film. Fra toppen av Nato-fjellet så har man nydelig utsikt over Porsangerfjorden og Magerøya.

Turen starter fra Honningsvåg, og varer i to timer. Alle førere må ha klasse B førerkort (bil), og alle passasjerer må være seks år, eller eldre. Hjelm og bekledning er inkludert i prisen.

Guidet gåtur gjennom Skarsvåg

På denne 30 minutters turen så får man følge av en lokal fisker, som ivrig forteller om fiskerbyen Skarsvåg og dens historie. Man får også se levende kongekrabber og andre fiskearter i deres akvarium. Et av høydepunktene i turen er også en smaksprøve på tørrfisk, noe som kan være eksotisk for både utlendinger og nordmenn. Faller ikke tørrfisken i smak, så bys det også på kaffe og vafler.

Fuglesafari

Ta en 2 timers båttur til Gjesværstappan naturreservat, og se atlantiske fugler når de hekker, flyr og dykker. Gjesværstappan er en øygruppe av fuglefjell 15 km vest for Nordkapp-platået, og her ser man fugler som Lundefuglen med sitt fargerike nebb, og også krykkjer. Dessverre så er det ikke lov å gå på land på øyene, da disse er fredet, men man ser allikevel godt fra båten.

Ombord på båten så får man utlevert varmedresser, da opplevelsen kan bli noe kald uten. Man finner også en suvenir butikk ombord, og det er tilgang til å kjøpe kaffe og noe å bite i.

Nordkapphallen

I Nordkapphallen så kan man se filmer fra Nordkapp gjennom de fire årstider, historiske utstillinger og mye mer. Hallen byr også på restauranter og kaféer, og ikke minst verdens nordligste postkontor. Her benytter mange muligheten til å få et stemplet postkort fra Nordkapp, noe som er så godt som enhver suvenir. Skulle man allikevel ønske flere suvenirer så finnes det selvfølgelig også en suvenir butikk her.

Det gjøres oppmerksom på at veien til Nordkapp-platået kan være kolonnekjørt på vinterhalvåret.

Klatretur opp Nordkapp-platået

Ta deg til Nordkapp slik som man gjorde i gamledager før det var lagt vei. Denne ferden starter i Skarsvåg og tar deg vannveien gjennom Risfjorden til Hornvika. I Skarsvåg så får man se reinsdyr på nært hold, og også smake på tørket reinsdyrkjøtt. Når man ankommer Hornvika så er det først en omvisning på det gamle postkontoret, og en historisk utstilling som venter, før man klatrer opp den gamle passasjen helt opp til Nordkapp platået.

Turens varighet er på 4 timer, og inkluderer også inngang til Nordkapp. Passer for klatrere som er “litt øvet”.

Privacy Policy