Turistguide til Hammerfest

Hammerfest er verdens nordligste by, og ligger 50 km fra Skaidi Hotell. Byen ble brent helt til grunnen under andre verdenskrig, og innbyggerne ble tvangsevakuert, men byen ble senere bygget opp igjen i etterkrigsårene, og den har i dag litt over 10,000 innbyggere. Hammerfest er også et attraktivt turistmål, med flere spennende severdigheter og opplevelser. Her kan man både leie el-sykkel, dra på arktisk ekspedisjon opp på fjellet, dra på dypvanns fiske, eller rett og slett ta seg en gåtur rundt i byen.

Her gir vi deg en oversikt av opplevelser og aktiviteter du bør få med deg i Hammerfest:

Leie av el-sykkel

Noe som er forholdsvis nytt i byen er muligheten for å leie en el-sykkel. Sykkelen har en maksfart på 60 km i timen, med en normal hastighet på 25 km i timen. Dette fremkomstmiddelet gjør det enkelt å se hele byen og de nærliggende områdene på egenhånd.

Utleiefirmaet hjelper deg også med tips og råd for de beste sykkelrutene, og de kan også levere og hente sykler på et forhåndsavtalt møtested. Aldersgrensen for å leie el-sykkel er 15 år, og alle sykler kommer levert med hjelm.

Arktisk ekspedisjon

Den arktiske ekspedisjonen starter med en busstur til fjellet Salen, hvor turen videre går til fots opp isen. Når man når toppen så planter man det norske flagg, før turen bærer nedover igjen. Siste stopp er på en koselig kafé i en lavvo, med åpen ild og reinsdyrskinn. Her forteller guidene om den lokale helten Adolf Henrik Lindstrøm, som var med Roald Amundsen når han ble det første mennesket til å nå Sydpolen.

Turoperatøren sørger for passende bekledning, og det arrangeres en ekspedisjon hver dag, men de tar forbehold om dårlig vær.

Fottur på Gammelveien

Gammelveien leder rundt hele Selen fjellet, og er en ypperlig tur for de som liker å bruke bena. Turen byr på flott utsikt, og mange flotte fotomotiver. Herfra så kan man også se gjerdet som er bygget rundt hele byen Hammerfest, for å holde reinsdyrflokkene unna byens gater. Med forbehold om oppholdsvær så kan man også se de nærliggende øyene Seiland og Sørøya.

Denne turen går daglig, og det er en turguide med på turen som ivrig forteller om alle severdigheter. Turen er tilrettelagt for alle, men det er en ganske bratt stigning på turen.

Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms

Dette museet byr på flere utstillinger, både permanente, og noen temporære utstillinger. En del av basis utstillingen handler om krigsårene med tvangsevakuering og nedbrenning av byen, da tyskerne brente ned byen til grunnen. Utstillingen dekker også etterkrigsårene med gjenoppbyggingen av byene i Finnmark og Nord-Troms. Man finner også gjenskapninger av grotter og brakker som befolkningen bodde i mens de var drevet på flukt.

Museet byr også på sin egen kafé, hvor man får kjøpt vafler og kaker, og en museumsbutikk hvor man finner alt fra suvenirer til matvarer.

Lei en båt for en fisketur

Dersom dere liker å fiske så finnes det flere selskaper som leier ut båter og utstyr for å seile ut til havs og fiske på dypt vann. Her er det stort sett torsk man får på kroken, med man kan også få en fin kveite eller andre fiskearter. Uansett om fiskelykken er med deg eller ikke, så er det en flott tur, og man kan se mye av omgivelsene rundt Hammerfest fra havet.

Båter kan enten leies alene, eller med en guide/kaptein som blir med på turen. Alt av fiskeutstyr og sikkerhetsutstyr blir levert med båtene. Utleiefirmaene tar forbehold om ekstreme værforhold.

Privacy Policy