Turistguide til Alta

Alta er Finnmarks største by, med ca. 20,000 innbyggere, og ligger helt i enden av Altafjorden. Byen blir også kalt “nordlysets by”, da det ligger god plassert for å skue dette fantastiske fargespillet i vintermånedene.

Alta er full av turoperatører som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter i og rundt byen. Her er noen av våre favoritter:

På tur med hundeslede

Prøv dere på hundeslede med god hjelp fra profesjonelle hundeførere. Det er flere selskaper som tilbyr turer med hundeslede over viddene, gjennom skogen, og på frosne innsjøer. Turene varer fra to og en halv time, til ti dager. Velger dere en lengre tur så byr de ofte også på overnatting og måltider i en ekte samisk lavvo, eller på et koselig hotell dersom dere foretrekker dette.

Hundesleden er en fantastisk opplevelse, og dere får også lære mye om trening og stell av hundene. Turoperatører stiller som regel med alt av klær, utstyr og opplæring som er nødvendig for en hyggelig og sikker tur.

På tur med reinsdyrslede

Reinsdyrslede som transportmiddel er det ikke bare nissen som bruker, det gjør nemlig også samene. På denne kveldsturen så kan dere bli med i sleden som blir dratt av reinsdyr gjennom fantastiske landskap. Turens varighet er tre og en halv time, og blir avsluttet i en ekte samisk lavvo, hvor det blir servert kaffe og noe å bite i.

Dette er virkelig en opplevelse utenom det vanlige, og absolutt verdt å prøve. Inkludert i turen er varm bekledning og transport til og fra Scandic Hotell Alta.

Elvebåt safari

I lange trebåter så kan man seile oppover Altaelven og skue det fantastiske synet av villmarken, Her sies det at det er gode sjanser for å se både elg og ørn, og alt annet av hva skogen har å by på. Det blir også gjort et stopp på et av Altaelvens beste fiskesteder, og her bys det på kaffe og kalde drikker når man går i land.

Denne turen er tilgjengelig hver dag, i perioden 15. juni til 15. august. Varigheten per tur er to og en halv time, og turen går fra campingplassen CampAlta. Turoperatøren tar forbehold om dårlig vær og høy vannstand.

Besøk ishotellet

Sorrisniva Igloo Hotel er verdens nordligste ishotell, og dekker hele 2500 kvadratmeter. Her er virkelig hele hotellet laget av is, inkludert interiøret. Dette er virkelig et unikt skue, og selv om man har vært der før, så kan det være verdt å ta turen igjen, da hotellet forandres hvert år.

Hotellet er ikke bare åpent for overnatting, da det også er en turistattraksjon i seg selv, så her tar de også imot dagsbesøk.

Altadalen på sykkel

På en skikkelig mountain bike så får man her prøve seg på skikkelig terrengsykling, da man sykler på stier og grusveier. Turen går gjennom Altadalen, og her kan man virkelig kjenne på det å være ute i det fri. I mellom 5 til 6 timer er man ute, men det er også en times lang pause langs elvebredden hvor man nyter en god lunsj tilberedt over bål.

Til topps på Pæskanasen

Ta en fottur opp Pæskanasen og nyt den vakre utsikten over Alta- og Eiby dalen i skinnet fra midnattssolen. Med på denne stigningen er det både en guide og husky hunder. Disse hjelper til med å bære utstyret som trengs på turen, og slik så blir jobben lettere for dere. Dersom man synes at de bratteste stignings partiene er vanskelige, så kan hundene også bidra med drahjelp opp disse partiene. På så vis så er dette en fjelltopp som skal være mulig å bestige for også uerfarne fjellklatrere.

Turen inkluderer middag som blir tilberedt på bålplass like før man når toppen, og i løpet av pausene, som blir tatt med jevne mellomrom, så forteller guiden om husky hundene og Alta sin historie.

Privacy Policy