Snøscootertur

Med snøscooter så gis man muligheten til å ferdes over urørt snø, uavhengig av veinett, og komme seg langt vekk fra sivilisasjonen med bråk og støy. Da vi kjører i mørketiden, så er det kun lysene fra scooteren og måneskinnet som lyser vei for oss. Det er en utrolig opplevelse av ro, stillhet og mørke når man stopper på vidda og motorduren stilner.

Med en beliggenhet midt i hjertet av Finnmark så er Skaidi Hotell et ypperlig utgangspunkt for å utforske det flotte landskapet på snøscooter. Dere kan velge forskjellige ruter som tar dere enten opp på fjelltopper, over vidder eller gjennom skog. Vi arrangerer både lange og korte turer med dette morsomme transportmiddelet, og full opplæring vil selvfølgelig bli gitt før det bærer avsted.

Dette er våre mest populære snøscooter turer:

  • Kveldstur: Vi forlater hotellet på snøscooter klokken 16:00, og setter kursen mot nordlyset. Middag grillet over åpent bål blir servert under åpen himmel klokken 19:00, etterfulgt av retur til hotellet.
  • Dagstur på fjelltopp: På denne turen så forlater vi hotellet klokken 07:00, og turen går opp fjellet. Underveis så stopper vi på flotte utsiktspunkter, og inntar også frokost her. Når vi når toppen så gjør vi dagens lengste opphold og tilbereder lunsj på bålplass. Her er det også tilfelle til å leke i snøen for de yngste, eller slappe av med en kaffekopp for de eldre.
  • To dagers tur: Denne turen bringer dere både opp fjelltopper og over vidder. Måltider blir medbrakt fra hotellet, men det er også mulighet for å stoppe og isfiske, dersom fersk fisk frister til middag. På pulk så tar vi med oss telt og annet nødvendig utstyr for overnatting ute i det fri. Noe av hva dere får oppleve på denne turen, bortsett fra friluftslivet og de åpne viddene i Finnmark, er reinsdyr på nært hold. Vi stopper ved en ekte samisk lavvo og der kan dere også prøve tørket reinsdyr, og en tur i reinsdyrslede.

Dersom dere ønsker så skreddersyr vi gjerne en opplevelsesrik snøscootertur etter deres ønsker, og dere kan fritt velge hvor turen går, og hvor lang den skal være. Dere kan også velge å kombinere scooterturer med stopp i alpinbakker, eller skiturer. Vi er åpne for det meste. Vi sørger for guide og eventuelle reservasjoner som må gjøres i forkant. For disse type egenkomponerte turer så krever vi minimum to ukers varsel på reservasjon, og dette må betales i sin helhet når prisoverslag foreligger. Dette er ikke refunderbart, med mindre været forhindrer på turdagen.

Annen nyttig informasjon

For å kjøre snøscooter så kreves det at fører innehar førerkort klasse 2 (bil), og dette må medbringes på turen. Hver fører kan ha med en passasjer hver på scooteren. Vi sørger for varm bekledning, hjelm, eventuelt telt dersom overnatting er inkludert, tre måltider per dag der dette er relevant, og ellers alt av sikkerhetsutstyr for turen.

Våre erfarne villmarksguider gleder seg til å gi dere en opplevelse for livet sammen med dem på scootertur, og håper at dere får like stor glede av å være ute i villmarken som det de har. De guider dere gladelig gjennom både bruken av scootere, og det å sette opp telt og tenne bål. De er alle lokalkjente, og deler gjerne med seg av tidligere opplevelser også. Er det stemning for det så forteller de også gode gamle nordnorske skrøner rundt bålplassen.

Velkommen skal dere være på et uforglemmelig eventyr!

Privacy Policy