Laksefiske i Repparfjordelven

Skaidi villmarkshotell ligger der hvor Repparfjordelven og Skaidielven møtes. Dette byr på fantastiske fiskemuligheter. Fiskeperioden varer fra 1. juni til og med 31. august, og fiskekort får dere kjøpt på hotellet. Mange steder så er elven liten nok til at man kan vade over, og dette gjør den til en av de mest populære elvene for laksefiske, da mange av de andre er store floder som man umulig kan ta seg over.

En smålaks elv i Kvalsund kommune

Repparfjordelven er en smålaks elv i Kvalsund kommune som i de siste årene har hatt en total fangst av laks på mellom 5 og 11 tonn. Elven er siden før andre verdenskrig forvaltet av Vest-Finnmark Jeger- og Fiskeforening.

Elven er delt inn i 7 forskjellige soner, og de mest attraktive er rød, blå og brun sone, og det er her vi har fiskekort som vi garanterer til de som bestiller “overnatting med fiskekort”.

I elven så finnes det også en fisketrapp. Denne åpnes stort sett etter at flommen er over, da elven har en gitt vannstand. Vi gjør oppmerksom på at trappen til tider kan være stengt.

Fiskesesongen i Repparfjordelven

Fiskeperioden for laks er fra den 1. juni til og med den 31. august hvert år. Etter dette så er det også tillatt å fiske sjøørret frem til den 15. september, men kun nedenfor Repparfjord bru. Dersom du fanger laks i dette tidsrommet så må denne settes ut igjen. Gjennom hele sesongen så er sjørøye totalfredet, og må settes ut.

Når dere fisker så må fangsten meldes inn, og skjellprøve må tas. Disse skal leveres på enten Repparfjord Ungdomssenter, eller på hytteveggen på Knottheim. Hoteller vil være behjelpelige med dette. Hotellet tar seg også av sterilisering av alt fiskeutstyr, slik at elven kan holdes fri fra uønskede bakterier.

Overnatting med fiskekort

Da det er et begrenset antall fiskekort tilgjengelige hver sesong, så ber vi dere om å reservere deres opphold så tidlig som mulig, for å sikre at vi kan tilby fiskekort til dere. Oppholdet reserveres da som “overnatting med fiskekort”. Vi garanterer at alle som bestiller overnatting har tilgang til et fiskekort, men hvor i elven fiskekortet gjelder er avhengig av tilgjengelighet.

Dere kan også bestille fiskekort på nett rett fra Vest-Finnmark Jeger- og Fiskeforening dersom dere heller ønsker dette. Hvis ikke så er hotellet mer enn gjerne behjelpelige med dette, og det anbefales å bestille dette sammen med hotellovernattingen. Hotellreservasjoner med fiskekort må betales i sin helhet ved bestilling, og er ikke refunderbar.

Velkommen på fisketur

Vi på Skaidi villmarkshotell ønsker alle glade fiskere velkommen! Vi hjelper dere med å tilrettelegge fisketuren, med både fiskekort og transport til deres tildelte fiskesone, samt vask og sterilisering av fiskeutstyret ved hver endt dag. Innrapportering av fangst og skjellprøve som må leveres hver dag er også noe vi kan bistå dere med.

Vi oppfordrer også alle til å besøke hjemmesiden til Vest-Finnmark Jeger- og Fiskeforening, for full oversikt over fiskereglene og soneinndelingen i Repparfjordelven. Her kan du også lese mer om skjellprøve, innrapportering av fangst, og fangst statistikk for elvene i Finnmark.

Dersom dere har noen spesielle ønsker eller spørsmål angående fisking, reglementene, eller andre spørsmål vedrørende noen av våre aktiviteter og tilbud, så er dere hjertelig velkomne til å ta kontakt med oss, for en uforpliktende prat. Vi hjelper dere gjerne med å skreddersy turen deres etter deres ønsker.

Privacy Policy